Vrijwilligers

Vrijwilligers

De Ster en De Lelie kunnen alleen in bedrijf gehouden worden dankzij de inzet de inzet van vrijwilligers, op dit moment ongeveer 25. Er zijn handen nodig om De Ster en De Lelie te laten draaien en malen, bezoekers te ontvangen, specerijen te verpakken en te verkopen, voor het onderhoud van de molens en voor het organiseren van dat alles.

Voor alle werkzaamheden zoeken we regelmatig vrijwilligers die graag bezig zijn met ons molenerfgoed. Doordat er veel verschillende taken zijn is er vaak wel iets dat bij je past en het is natuurlijk mogelijk om verschillende taken te combineren.

Hieronder een overzichtje met de werkzaamheden waar we vooral nog hulp bij zoeken. Kom zeker ook eens langs als je een andere manier wil helpen. Neem contact met ons op als je interesse hebt.

Molens aan de plas

Vrijwilligers voor de winkel

In onze winkel verkopen we producten van de molen zoals specerijen, koekjes en diverse cadeauverpakkingen. De opbrengsten gebruiken we voor het in stand houden van De Ster en De Lelie.

Naast de verkoop van molenproducten zorgen de winkelvrijwilligers ook voor het verpakken van de specerijen en bestellingen. De winkelvrijwilligers ontvangen ook de bezoekers van de molen en geven een korte introductie over een bezoek aan De Ster en De Lelie. Bezoekers worden daarna rondgeleid door de molengidsen.

De molenwinkel is woensdag, donderdag en zaterdag geopend tussen 10:00 en 16:30. Het is mogelijk om een dagdeel of een hele dag op de molen te zijn. Dat kan eens per week of per twee weken. We zoeken nu vooral hulp voor de woensdag en zaterdag.

Molens aan de plas

Molengids

In De Ster is heel veel te zien en te bekijken. Een bezoek wordt nog veel leuker en leerzamer met een enthousiaste uitleg over wat er allemaal te zien is. Daarom zijn onze molengidsen heel belangrijk om mensen een prachtige en leerzame ervaring in een oud werktuig als De Ster te geven.

Het is geen probleem als je nog geen kennis over molens, specerijen of snuiftabak hebt, je loopt eerst een tijdje met de andere molengidsen mee. Daarnaast is het ook mogelijk om een opleiding tot molengids te volgen.

De molen is geopend voor bezoek en rondleidingen. woensdag, donderdag en zaterdag tussen 10:00 en 16:30. Het is mogelijk om een dagdeel of een hele dag op de molen te zijn. Dat kan een of meerdere keren per maand. We zoeken nu vooral hulp voor de zaterdag.


Molens aan de plas

Gastheer/vrouw

De bezoekersruimte achter De Ster is per dagdeel ook te huur voor workshops of vergaderingen. De gastheren/vrouwen ontvangen de bezoekers en zorgen voor koffie, thee of lunch. De verhuur is alleen op afspraak.

©2024 Stichting Molens aan de Plas - Alle rechten voorbehouden